Gençlerde Kardiak Problemler

35 yaş altı bireylerde ciddi efor sırasındaki ani ölümler genellikle kalp kökenlidir. Ani ölümler sebep olan kalp hastalıklarının üçte biri ölüm sonrası yapılan otopsilerle ancak tespit edilebilir. Çıkan sonuçlar genellikle yapısal kalp bozukluklarıdır. Bu yapısal bozukluklar efor sırasında fetal aritmiler oluşturduğu için ani ve geri dönüşü zor olan problemlerdir.

Kalp Krizi ve İnmeye Sebep Olan Pıhtı Oluşması Nedir? Nasıl Önlenebilir?

Damar duvarının iç ya da dış zarı hasarlandığı zaman bu hasarlı bölgenin tamiri için öncelikle trombosit dediğimiz küçük kan hücreleri buraya doğru göç ederek hem hasarlı yere yapışırlar hem de birbirlerine; bu ilk pıhtı tıkacı sayesinde o hasar bölgesindeki kanama kontrol altına alınır.

Kalp Sağlığımız İçin Nasıl Spor Yapmalıyız?

Öncelikle fizik egsersiz yapmak, tenis oynamak, koşmak, aerobik yapmak kalp sağlığı için şart olan şeyler değildir. Doğru iş haftanın en az 4-5 günü günde ½-1 saat kesintisiz yürüyüş yapmak idealdir.

Yüksek Kolesterol Nasıl Yönetilmeli?

Üç önceki yazımızda kolesterolün insan vücudu için mutlak gerekli olduğunu ve anormal yükselme durumunda vücut kendi oto kontrol mekanizmasını harekete geçirerek kan kolesterol düzeyini kontrol etmeye çalışmaktadır diye bahsetmiştik.

Kalp - Damar Hastalıklarında Dikkat Etmemiz Gerekenler

Kalp damar hastalıklarının en belli başlı risk faktörleri ileri yaş, genetik yatkınlık, erkek birey olmak, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, aşırı kilolu olma, hareketsizlik, yeme içme düzensizliği, sigara içme, aşırı alkol tüketme, yoğun stres ve yüksek kolesterol düzeyi olarak sıralamak mümkün.

Tansiyon Düşmesi Nedir? Tedavi Seçeneği Neler Olmalı?

Hastane acil polikliniklerine ya da iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanlarına müracaat eden hastaların önemli bir kısmında baş dönmesi ve halsizlik yakınması öncelikli sebepler arasındadır.

Kolesterol Nedir?

Kolesterol;  gıdalarla aldığımız özellikle hayvani yağların mideden geçip bağırsaklar tarafından emilmesi sonrası küçük kapiller damarlar vasıtasıyla karaciğere taşınmaları ve orada işlenmeleri sonucu ortaya  çıkan, vücudumuzun en küçük yapısı  hücrenin temel yapı maddesidir

Yüksek Tansiyon Nedir? Yüksek Tansiyonun İlaç Kullanmaya Başlamadan Nasıl Kontrol Altına Alabiliriz?

Dünya Sağlık Örgütü’nün son güncellemesine göre sağlıklı insanlarda normal kan basıncı 110-120/70-80 mmHg olarak tanımlanmaktadır. Eğer bir kişide arka arkaya birkaç defa kan basıncı ölçülür 140/90 mmHg ve daha yüksek tespit edilirse o kişi yüksek tansiyona sahip demektir. Kardiyoloji uzmanı veya aile hekimi ile mutlaka irtibata geçmesi gereklidir.

Her Dönemin Hastalığı Damar Sertliği

Kalp ve damar hastalıkları dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık sorunu olduğu gibi insanlığın en sık ve en önemli ölüm sebebidir.