Toplumsal Barışın Yöntemi ve Dinamikleri

Yazıma başlamadan önce, bu siteden altı ay kadar bir süre uzak kalışımın sebebini sizlerle paylaşmak istiyorum. Eşim ve ben ikişer kez Sinovac ve ikişer kez de Biontech aşısı olmamıza rağmen, Covid 19 un Omicron BA.5 varyantına yakalandık. Eşim, bağışıklık sistemi kuvvetli olduğu için bu hastalığı kısa sürede atlattı. Benim boğaz enfeksiyonu ile başlayan, öksürük ve yüksek ateşle devam eden hastalığım geçmeyince bir hafta hastanede yatmak zorunda kaldım. Test sonucum negatif çıkmasına rağmen uzun süre tat, koku alma ve işitme kaybı yaşadım. Tüm dostlarıma sağlıklı bir yaşam dileyerek bu günkü yazıma başlamak istiyorum:

Narsist Bir Adamın Dramı

Zamanın birinde bir ülkede yedi kız çocuğun ardından doğan eril bir bebek tüm aileyi sevince boğmuş. Fakat bu erkek çocuk henüz üç yaşında iken, işyerinde ani bir kalp krizi geçiren babasını kaybedince, yaşam mücadelesi veren aile içerisinde bir nevi unutulmuş, sevgiden ve ilgiden yoksun kalmış. 

Kanlı Noeli Unutmayalım!... Unutturmayalım!..

Kanlı Noel’e gelmeden önce Kıbrıs’ı Türkler açısından geniş bir perspektifle ve oldukça özet bir şekilde ele almakta fayda görüyorum. Osmanlı İmparatorluğu Anadolu’da birliği sağladıktan ve onun iki omuz başı olan Balkanlar’a ve Kafkasya’ya hâkim olduktan sonra; Anadolu, Suriye, Mısır’a yakınlığıyla adeta Doğu Akdeniz’in düğüm noktası konumundaki Kıbrıs Adası’nı Venediklilere bırakamazdı.

Karabağ Zaferinin 1. Yıldönümü

TESUD RASİM PAŞA ŞUBESİ Öncülüğünde ve 1.Ordu Komutanlığı’nın himayelerinde gerçekleşen bu anlamlı gün, 28 Kasım Pazar günü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. TESUD Rasim Paşa Şube Başkanı E. J. Tuğg. Ümit Yılmaz’ın açılışını yaptığı Kutlama Programı’na; Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan Millet Vekili Ganire Paşayeva, E. Tuğg. Osman Gazi Kandemir, Azerbaycan As. Güvenlik Uzmanı Emin Hasanlı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti E. Ankara Büyükelçisi A. Zeki Bulunç konuşmacı olarak katıldılar. E. Tümg. Cumhur Evcil’in Kıbrıs Zaferi anıları ve plaket sunumu esnasında E. Korg. Hasan Kundakçı’nın günün anlam ve önemine vurgu yapan sözleri ilgiyle izlendi. Program Azerbaycanlı sanatçıların müzik şöleniyle sona erdi.

Katılımcı Bütçe ve Abdullah Köktürk

Başlığı okuyunca “ Ne alaka “ denilebilir. Daha fazla meraklandırmadan hemen söyleyeyim ki bunlar benim bir hafta arayla katıldığım iki toplantının ana başlıkları sadece. 6 Kasım Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Kongre Merkezinde, Şişli Kent Konseyi ile Şişli Belediyesi ortaklaşa “ Katılımcı Bütçe “ konulu bir panel düzenledi. Ben bu toplantıya Tuzla Kent Konseyi’ni temsilen katıldım. Öncelikle bu panelle ilgili izlenimlerimi ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha sonra Sayın Abdullah Köktürk’e ayrı bir paragraf açacağım. Başlığı okuyunca “ Ne alaka “ denilebilir. Daha fazla meraklandırmadan hemen söyleyeyim ki bunlar benim bir hafta arayla katıldığım iki toplantının ana başlıkları sadece. 6 Kasım Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Kongre Merkezinde, Şişli Kent Konseyi ile Şişli Belediyesi ortaklaşa “ Katılımcı Bütçe “ konulu bir panel düzenledi. Ben bu toplantıya Tuzla Kent Konseyi’ni temsilen katıldım. Öncelikle bu panelle ilgili izlenimlerimi ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha sonra Sayın Abdullah Köktürk’e ayrı bir paragraf açacağım.