Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Mutluluk Ormanındaki Macera (Masal)

Bir varmış iki yokmuş üç gelirken dört dönüyormuş var varanın sor soranın gece ormana girenin hali yamanmış. Mutluluk ormanının idarecisi kral Yaman çok enerjik hayat dolu eğlenceyi seven bir aslanmış. Kral Yaman evinin penceresinden dışarı bakmış ve

-Hımmm nihayet hava güzelleşti ısındı Allaha şükür demiş ve hemen ilave etmiş

-Hemen bayan yardımcımı çağırın. Havalardan dolayı eve kapanan canı sıkılan komşularımızı için bir gezi düzenleyelim demiş. Bu arada havayı güzel gören bayan Perişan Pelikan koşarak gelmiş ve havayı güzel görünce beni görmek istersiniz diye düşündüm demiş. Aslan Yaman bu duruma çok memnun olmuş.

-Aferin bayan Perişan lütfen. Afişler hazırlayın eğlenceli gezi afişleri asın ormanımızın her tarafına herkes katılsın bu coşkuya!

-Bayan Perişan onlarda hazır sayın kralımız deyince,  

--Bayan Perişan harikasınız sizi ödüllendirmek istiyorum. Benden bir şey isteyin demiş

-Sayın kral Yaman sizi mutlu etmek benim için en büyük ödül demiş ve ödül olarak hiçbir şey istemediğini belirtmiş. Perişan pelikan kralın ne kadar cimri olduğunu biliyormuş. Kral Yaman çok mükemmel bir idareci imiş ama para harcamayı, harcatmayı sevmezmiş. Bu yüzden bayan Perişanın cevabı çok hoşuna gitmiş. Ormanın her yerine ilanlar afişler asılmış. Ormandaki bütün hayvanlar geziye katılmak istemişler. Katılım fazla olunca demiş

-İki otobüs gidiyoruz. Herkes gelsin eğlenelim arkadaşlar. Bütün orman hayvanları bu geziye katılmışlar. Otobüsler neşe içinde hareket etmiş. Bu arada Kral Yaman en öndeki otobüsün ön koltuğunda oturmaktaymış.

Bir süre yol aldıktan sonra durmak zorunda kalmışlar çünkü otobüsün tekeri patlamış. Onarıldıktan sonra yola devam etmişler, bu sefer de öbür otobüsün tekeri patlamış. Bir süre daha yol aldıktan sonra tekrar durmak zorunda kalmışlar. Bu esnada karşıdan birilerinin onlara doğru geldiğini görmüşler ve onların kendilerine yardıma geldiğini düşünmüşler. Ancak durum öyle değilmiş. Onlar yol kesen soygun yapan kötü adamlarmış. Otobüste uyuyan öteki hayvanları uyandırıp bir savunma hattı kurmuşlar. Aslan Yaman'ın yardımcısı Perişan Pelikan:

-Sayın kralım kaçalım hep beraber!

-Bayan Perişan lütfen hayvanlarımızı toplayıp ikinci otobüse doldurup geriye ormanımıza götürün. Ben burada kalıp onları oyalayacağım.

Bayan Perişan kralın dediğini yapmış sağ salim ormana geri dönmüşler. Bayan Perişan:

-Evlerinizde bir saat dinlenin sonra meydanda toplanalım. Kralımız için ne yapabiliriz diye düşünelim. Onu orada asla yalnız bırakamayız!

Herkes evine gitti evine gelen Maymun Maya düşündü, düşündü aklına bir şey geldi:

-Kemirgenlere ihtiyaç olabilir! Kralımızı kafese koymuşlardır. Kemirici karınca, fare, sincap, köstebek gibi hayvanlara ihtiyacımız olabilir. 

Sonra meydana gitti. Meydandaki hayvanlar:

-Biz kralımız için canımızı verir, her şeyi yaparız!

Bir plan yapmışlar, ormanın koruyucu kuvveti Kartal Kanat sırtında kemiricileri taşıyıp avcı kapının girişinde iniş yapacak, karıncalar gidip Aslan Yaman'ın kafesini bulacak içeri girecek ve ona kurtarmak için geldiklerini söyleyeceklerdi.

Böyle de oldu. Karıncalardan sonra fareler, köstebekler, sincaplar hep birlikte kemirerek kral Aslan Yaman'ı kafesten çıkarıp kaçırmışlar. Hepsi bir arada mutluluk ormanına dönmüşler. Ormandakiler “Hoşgeldiniz kralımız Aslan Yaman, sizi çok seviyoruz" yazılı kocaman bir afişle karşılamışlar. Ormanın ortasındaki kafeye de bütün ormanın oturabileceği bir ziyafet sofrası kurmuşlar. Böylece hem kralın kurtuluşunu hem de birlikte olmanın güzelliğini eğlenerek kutlamışlar. Bugünkü masalımız da bu kadar.