Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Masal

Bir varmış bir yokmuş, masallar diyarına gidiyoruz. Mutluluk ormanında mutluluk okulunun çocukları karne alıyorlar. Karne günü olduğu için ormanın kralı aslan yaman ormanın kafeteryasında çocuklar için büyük bir parti hazırlatmış. Bu büyük bir gizlilik içinde yapılmış. Çünkü orman okulundaki çocuklara sürpriz olacakmış. Okula giden ve çocuğu olan anneler gönüllü olup ben de bir şey yapayım diyebilen orman komşuları herkes el ele vererek bir şeyler hazırlamışlar. Anne ayı şimşek ballı çörek yapmış, Sincap anne Naz fındık fıstık getirmiş, Anne tavşan Hophop havuçlu kek yapmış, Anne İnek Sakine ile kafeteryanın çalışanları dondurma yapmışlar, Anne Zürafa Sırık taze meyve toplayıp getirmiş, Anne Maymun Maya da muz getirmiş. Kafeteryayı balonlarla çiçeklerle süslemişler. Müzik yapması için Müzik hocası Ağustos Böceği Cırcır'ı, Papağan Hüsnü'yü, Uçan kuşlar Orkestrasını (martılar, serçeler, kanaryalar) davet etmişler. Okula giden çocuklara karneleri verildikten sonra müdür Kaplumbağa Osman bir açıklama yaparak şunları söyledi:

-Sevgili öğrencilerimiz, sizleri evlerinize körebe oynayarak biz götüreceğiz. Bunun için sınıf öğretmeniniz sizi sıra yaparak hazırlayacak. Ve gözlerinizi bir eşarpla kapatacak, en önünüzde ip tutan spor öğretmeni Zıpzıp hoca olacak. O ipi sizler de bir elinizle tutarak yavaş yavaş yürüyeceksiniz. İpin en son ucunu Beslenme Hocanız Ayı Şimşek tutacak. Biz sizi bir yere götüreceğiz orada henüz gözlerinizi açmadan elinize vereceğimiz şeyi bilirseniz onu size hediye edeceğiz, demiş. 

Orman çocukları sevinçle bunu kabul etmişler. Çocuklar okulun bahçesine çıkmışlar, şarkılar söyleyerek sıra olmuşlar. Zıpzıp hoca ile Ayı Şimşek hoca gözlerinizi başlamadan ipi nasıl tutacaklarını gösterecekler. En son gözleriniz bağlanacak ve sonra yürümeye başlayacaksınız. En son durma yerine gelince gözlerinizi açmadan her birinizin eline bir şey verilecek, siz onu görmeden ne olduğunu bilirseniz o sizin olacak. Bunları gerçekleştirip yürümeye başlamışlar. Zaten bu sene okulda sadece 20 talebe varmış. Aslan kral Yaman orman bütçesinin üzerine kendi cebinden ilave yaparak hepsine birer kol saati almış, kimse okula geç gelmesin diye.  Karne alan orman çocukları kafeteryaya kadar gözleri kapalı gelmişler. Öğretmenleri tamam artık durun deyince gözleri kapalı beklemişler. Çocukların hepsine gözleri kapalı iken saatleri vermişler. Çocuklar da gözleri kapalı olmasına rağmen saat olduğunu bilmişler. Sonra öğretmen açın gözlerinizi deyince gözlerini açışlar. Yapılan hazırlıkları; balonları, çiçekleri, süsleri, orkestrayı hele hele kendileri için hazırlanan sofrayı görünce çok ama çok mutlu olmuşlar. Ormanın kralı Aslan Yaman mikrofonu alarak bir konuşma yapmış:

- Ormanın genç çocukları sizlerle gurur duyuyorum. Hepiniz çalışkan sorumluluk sahibi öğretmenlerini yormayan ailelerini üzmeyen çocuklarsınız. Benden sonra mutluluk ormanını sizler idare edeceksiniz. Sizden aynı başarıyı bekliyorum. Arkasından da şakayla karışık) Artık saatleriniz var okula geç kalmak yok. Hadi eğlenceye!

Çocuklar da krala hediye saatler için teşekkür edip sofraya oturmuşlar. Yemekleri yiyip bir yandan da orkestra eşliğinde dans edip eğlenmişler. Mutluluk ormanından sevgilerini masalı okuyanlara yollamışlar.