Samsun 100’ ncü Yıl Platformu…

‘’Bandırma vapurunun yaşlı kaptanı; -  Ne aksi, bu denizi pek tanımam, pusulamız da biraz bozuk, der.  Mustafa Kemal Paşa’dan aldığı yanıt da o kadar çarpıcı olur!

Anneler Esnek Çalışmadan Yana

Kadınların çalışmasının modern topluma geçiş sürecinde sürekli tartışılan bir sorun olduğunu belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran, bu sorunun her zaman kadınların iş hayatına etkili katılmasının teşvik edilmesi yönünde hukuki tedbirlerin alınmasıyla sonuçlandığını dile getirdi.

Türklüğü Unutturulmaya Çalışılan Âbide Şahsiyetlerimiz ve Türk Dünyası Meselelerine Genel Bir Bakış (Beşinci Bölüm)

‘ Câhiliye dönemi ’ olarak anılan İslâmiyet’ten önce insanlar kabileler hâlinde yaşıyorlardı. Herhangi bir kabileye bir sataşma olduğunda, o kabilenin insanları sebep araştırmadan, haklı - haksız sorgulaması yapmadan taşlara, sopalara sarılıp, karşı kabileye saldırıyorlardı.

İyi insanlar, İyi atlara binip gittiler…

17 Mayıs 1930'da Bursa’da dünyaya geldi. 1950’de Harp Okulu’ndan topçu subayı olarak mezun oldu. 1960’da ABD’de füze okulunda eğitim gördü.Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1962 yılında mezun oldu.

En İyi Halinize Ne Zaman Ulaşabilirsiniz?

Gerçek uzmanlık için sihirli sayı 10 bin saattir. Bu 10 bin saat yaklaşık 10 yıl alıyor.  Beynimiz ancak 10 bin saatlik sürede bilmesi gerekenlerle kaynaşabiliyor.

Devletimizin Kıymetini Bilelim Tarihten Ders Alalım

Devlet ebedi müddettir, devlet olmadan hiçbir şey olmaz. Bugün Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında inleyen Uygur Türkleri’nin hali içler acısı. Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor.

Hz. Muhammed s.a.’i Başarıya Götüren Özellikleri - Diplomatik Faaliyetleri, Savaşları, Mucizeleri

Hz. Peygamber’in diplomatik faaliyetleri Medine’deki görüşmelerle sınırlı kalmamış, diğer ülkelerle yazılı haberleşmeyi sağlayan düzenli bir servis kurulmuştu. Bu yazışma metinlerinin çoğu kaybolmakla birlikte bazıları kaynaklarda yer almaktadır. 

“Yetim-i Akran Olduk"

Yukarıdaki, başlık bana ait değildir. Bu başlık Rahmetli Prof. Dr. Ayhan Songar'ın vefatından çok kısa bir süre önce Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan bir makalesinin başlığıdır. Rahmetli Hocamız o tarihlerde çok yakın dostlarının kısa aralıklar ile birbiri peşi sıra Ebedi Âleme intikal etmeleri üzerine, " Yetim-i Akran Olduk"  başlıklı bir makale yayımlamak suretiyle, yakın arkadaşlarından ayrı kalmanın hüznünü ve üzüntüsünü kendi duygulu üslubuyla çok güzel bir şekilde anlatıyordu.

Türklüğü Unutturulmaya Çalışılan Âbide Şahsiyetlerimiz ve Türk Dünyası Meselelerine Genel Bir Bakış (Dördüncü Bölüm)

*Türklüğü gizlenen hükümdarlar Sâdece ilimde sanatta isim yapmış âbide şahsiyetlerimiz değil, anlı-şanlı hükümdarlarımızın da Türk oldukları unutturulmaya çalışılıyor. 

O Gece… ( Gerçek Bir Savaş Öyküsü )

Değerli Okurlarım; Aşağıda okuyacaklarınız, basımı Bilgeoğuz Yayınevinde yapılan ve Ocak ayında kitapçılarda yerini alan ‘’O GECE’’ isimli yeni romanımdan alınmıştır. Bu kitabım bundan 44 yıl önce savaşta yaşanan gerçek bir olayı anlatmaktadır.

Kırpıntı Bohçası Kırkambar Hazretleri

Çarpık mantıklarıyla ve kırpık bilgileriyle " kırpıntı bohçası "na benzeyen şahıslar var... Hem de kıyâmet gibi... 

Türklüğü Unutturulmaya Çalışılan Âbide Şahsiyetlerimiz ve Türk Dünyası Meselelerine Genel Bir Bakış (Üçüncü Bölüm)

Türk asıllı âbide şahsiyetlerin Türklüklerinin inkâr edilmesi, gizlenmesi ve unutturulmaya çalışılması, yüksek hacimli bir kitapta ele alınması gereken meseledir. Burada kısa açıklamalarla birkaç isim verilebilecektir. Ümit edilir ki bu mevzu; mezuniyet, yüksek lisans veya doktora tezi şeklinde ele alınır.

Mutluluk Hormonlarını Nasıl Salgılayabiliriz?

Mutlu olabilmemiz için mutluluk hormonları olarak bilinen serotonin, dopamin, oksitosin ve erdorfin  hormonlarını iyi yönetebilmemiz gerekir. Mutluluk bu dört  hormondan geliyor. Bu mutluluk hormonlarını doğal yöntemlerle  salgılayabilir ve stres hormonu olarak  bilinen kortizolü en alt seviyeye çekebiliriz.     

Maraş Sendromu!..

Bu başlık ve yazının konusu bir intihaldir. Yani bana ait değildir. Bir dostumla Türkiye'nin ahvalini konuşurken, o da bana bunu kendi bulduğu tanımla “Maraş Sendromu” yaşıyoruz diyerek izah etti ve tepkilerden çekinmese bunu bir akademik çalışma olarak yayınlamak istediğini söyledi. Biliyorsunuz bir de “Stockholm Sendromu” var!

Küresel Gazeteciler Konseyi Toplantısından Notlar!

Küresel Gazeteciler Konseyi Yerel Medya Meclisi’nin 4. Danışma Kurulu toplantısı için geldiğimiz Kayseri’den bu kez toplantıda öne çıkan konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kıbrıs’ta Tuzağa Düşülmemelidir..!

1963’ten beri Kıbrıs’ta çözümü konuşuyoruz. Zaman yarım asrı çoktan geçmiş. Hala Kıbrıs’ta çözüm aranıyor!  2019 yılında da yeni bir çözüm sürecinin peşindeyiz.

Hz. Muhammed s.a.’i Başarıya Götüren Özellikleri - İdare ve Siyaseti

Medine döneminde İslâm ümmetinin gerçekleşmesi sürecinde Resûlullah asla kuvvet sâikiyle hareket etmemiş, aksine, derin bir tevazu ile en büyük askerî ve siyasî başarılarını da Allah sayesinde elde ettiğini söylemiştir. Hareket tarzında hiçbir değişiklik olmamış, görev anlayışı eskisi gibi kalmıştır. 

Türklüğü Unutturulmaya Çalışılan Âbide Şahsiyetlerimiz ve Türk Dünyası Meselelerine Genel Bir Bakış (İkinci Bölüm)

Türk Birliğinin oluşmasını engelleyen tipik bir uygulamayı dikkatlerinize arz etmek istiyorum: Türk Birliğini sağlamak maksadıyla Kırgızistan’da ortak bir üniversite kurmuşuz. Kapısında kocaman Kril harfleriyle ne yazıyor biliyor musunuz? ‘ Kırgız- Türk Manas Üniversitesi ’ Moskof kafasının pişirdiği nâne bulamacını görüyor musunuz? Üniversitenin kapısında, içeride iki ayrı milletin çocuklarının bulunduğunu ilân ediyor. Kırgızlar ve Türkler…

Kadının Kariyeri: Annelik!

Bu satırları okumaya başlarken, size yoz yobaz fikirler arz edeceğimi zannetmeyin. Ya da kadına dinin verdiği önemi de anlatacak değilim.

Aydın Denktaş (Mükemmel bir eş-aşk hikâyesi…)

Yakın tarihimize damgasını vurmuş nice devlet adamlarının tarihe iz bırakan öylesine büyük başarı öyküleri, öylesine sıra dışı yaşamları vardır ki, asla unutulmazlar.