Benim Yalnız ve Güzel’ Askerim

Keyfimizi balta kesmiyor . Tırnağımızı keserken biraz derin kaçırsak akşama kadar mızmızlanırız. Bir futbol takımı sayısınca Mehmetçik şehit oluyor; kimsenin yüzü düşmüyor.

“Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak” Birliği

Son iki yazıda bir; Suriye Harekâtı ’nın zorluğu ve zorunluluğu, iki; Afrin üzerinden Suriyelileşme tehlikesi konularına değindik. Her ikisinin de geleceğini topluma yön veren kişisel duruş ve davranışlarımız belirleyecek. Dolayısıyla kaderimizi de..

Afrin Üzerinden Suriyeleşme Tehlikesi

İngilizcede “ Syrianisation ” diye bir kavram var; Türkçesi Suriyeleşme . Belki de Türkçeden İngilizceye geçmiştir. Zira ilk kez Temmuz 2011 ’de bir Hürriyet yazarı tarafından dile getirilmiş.

Fırat’ın Batısından Doğusuna Selam!

Cihad modundayız. Allah , Türk Ordusu ’na hasarsız zafer nasip etsin! Türkiye çoktandır yapması gerekeni ve bir müddet Cumhurbaşkanı ’nın ağzından seslendirdiği harekâtı yaptı; has etti.

Oku’mak Yerine Okuntu Yapmak

Yavuz Sultan Selim Mısır’a gireli 500’ü 1 geçiyor. Herşey Ocak 1517 ’de başladı. Yavuz kazandı, Tomanbay kaybetti. Osmanlı yükseldi, Memluklu söndü. Halife öldü, yaşasın Yeni Halife !

Heyhat, Dünya 5’ten Küçük

Bir cep telefonunda; bir adet televizyon , bir adet video , bir adet kamera , bir adet fotoğraf makinası ve bir albüm, bir adet tarayıcı , üçü bir arada ev + iş + araç telefonu , bir adet radyo ve bir teyp , bir adet walkman ve kayıt cihazı , bir adet klavye , bir adet dizüstü bilgisayar , bir adet uzaktan kumanda , bir adet saat ve kronometre , bir adet taşınır banka şubesi , minik bir oyun salonu , küçük bir fotoshop ve kolaj atölyesi , bir adet meteoroloji baloncuğu , bir adet yazı tahtası ve kısmî projeksiyon , bir adet haritalık , bir adet takvim , bir adet el feneri , bir adet hesap makinası , sınırsız cilt ansiklopedi ve sözlükler , her dile çeviri bürosu , sağlık takip çipi, seyyar koordinatlandırma merkezi, duyuru panosu, yayıncılık ofisi, müzik kutusu, gazetelik -dergilik, cemiyet -davetiye, kahvehane -kumar; ne ararsan var.