Korona salgının esir aldığı dünyanın her köşesi bu öldürücü hastalık ile mücadele ederken, bir taraftan da bölgesel anlaşmazlıklar, bölgesel savaşlar, tüm hızıyla devam ediyor.
Serçe Allah'a küsmüştü. Günler geçiyordu ve serçe hiçbir şey söylemiyordu. İçine kapanmış, derin bir hüzne boğulmuştu. Artık Rabbine bir şey demiyordu ve O’nunla konuşmuyordu. Melekler merakla, Allah'a serçeyi soruyorlardı. Her defasında Allah meleklere, ‘ gelecek ’ diye cevap veriyordu. ‘ Çünkü onun sesini duyacak tek varlık benim ve onun minik kalbindeki derdini anlayacak olan da benim ’ diyordu.
Dünya korona virüs salgını ile mücadele ederken, birde mutasyonlu virüs çıktı başımıza. İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs ülkemize de geldi. Son günlerde vaka sayılarının ve ağır hasta sayılarının artmasının nedeninin mutasyonlu virüs olduğu söyleniyor. Virüsler hayatta kalmak için çevrelerine uyum sağlamak zorunda bunu da mutasyonlarla gerçekleştirebiliyor.
Allah, "vazifeleri ehline veriniz" buyuruyor. Bunun gereği nedir? Herhalde Kur'ânı açarak veya ezbere zaman zaman dil ile onu okumak, teleffuz etmek değildir. Bilakis, her işe ve her vazifeye ehliyetli, liyâkatli ve salahiyetli kişiler yerleştirmektir. Eğer ortalarda vazifelere veya işlere ehil kişiler yoksa bunların en kısa zamanda yetiştirilmesi gerekir. Tâ ki işler veya vazifeler aksamasın ve nizam - intizam bozulmasın...
İyi bir hayat sürerek ve büyük pişmanlıklar duymadan yaşayabildiğimiz zaman, ölüm korkusunu daha az hissederiz. İyi bir hayat sürmekte ancak kendini işe yarar konuma getirmekle gerçekleşir. Bunun için sürekli yenilenmek ve gelişmek şarttır.
Anadolu’nun bilgiyi bilgeliğe dönüştüren bilgeleri, akıl sayısı kadar düşünce, gönül sayısı kadar sevgi vardır diyen, düşünce ve eylem dünyalarıyla, demokratik kültürlerini zenginleştirme yolunda, bütün ülkelere ışık tutuyor. Onlar çoğunluğun değerlerini yansıtan demokratik yönetimlere, serbest pazar ekonomisini etik pazar ekonomisine dönüştürmek için, yüzyılların birikimini taşıyan tarihin derinliklerinden sesleniyor.
Dündar Taşer sadece Türk milliyetçiliği fikrinin ve siyasi hareketinin değil fikir ve düşünce dünyamızın en önemli ve etkili isimlerinden biridir. Tarihi ve kültürel kaynaklarımızı iyi bilmekten kaynaklanan yüksek bir tarih şuuru; devletin en yüksek değer olduğuna inanan, günümüzdeki olayları geçmişte yaşananlarla yorumlayan, etraflı bir tarih felsefesi yapan işlek bir zekâ, gündelik siyasete bağımlı olmayan bilge bir kişilik...
Bilindiği üzere, salgın hastalık sebebiyle 65 üstü yaşlılara 20 Mart 2020 tarihinde kesintisiz olarak üç ay süre ile sokağa çıkma yasağı getirilmişti.
Fransa’nın Haguenau bölgesindeki Alsace şehrinde 1841 yılında doğdu. Türkçülük ve Turancılık akımlarına ilham kaynağı olan Fransız yazar ve târihçidir.
A Milli Kadın Basketbol Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Potanın perilerini gösterdikleri bu performanstan ötürü tebrik ediyorum. Haziranda Avrupa sahnesine çıkacak bayan basketbolcularımızın bizi gururlandıracak bir performans göstereceklerine eminim. Şimdiden Avrupa Şampiyonasında onlara başarılar diliyorum.
Bir ülkenin en dinamik unsuru olan gençler, geleceğin hazırlayıcısı ve planlayıcısı olarak yarınların da güvencesidir.
TBMM tarafından 2021 yılı, İstiklal Marşı yılı ilan edildi. Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü ve 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili yıllardan beri anma toplantıları organize ediliyor.
Delikanlı 16 yaşında iken babası ile tartışmış ve evi terk etmişti. Buna çok öfkelenen baba, evde onun adı bile anılmayacak diye yasak koymuştu. Anne her gece evi terk eden oğlunun yatağına oturup yastığını koklayarak uyuyordu.
Son dönemde ne çok konuşulur oldular. Televizyon haberlerinde, gazete manşetlerinde hep onun adı var... Adına veresiye defteri diyorlar! Her birinin yeri de, içinde yazanları da aynı…
Hazret-i Muhammed (sav) Efendimiz, mescidde ashabı ile sohbet etmektedir. Bir Müslüman gelmiş ve selâm vererek oturmuştur. Bir derdi vardır, onu Peygambere açar:
Korona virüs ( Covid-19 ) salgını tüm esnafı derinden etkiledi. Restoranlar zorunlu olarak gel-al ve paket servis hizmeti veriyor. Bu süreçte restoranların müşteri sayısında ciddi düşüş yaşandı. Kafe ve benzeri işletmeler zaten kapalı aylardır siftah yapamıyorlar.
Bizim mahallenin bakkalı gâyet dindârdı. Beş vakit namazını kılar. Dükkânında içki satmaz. Harama el sürmez. Kimsenin malında - mülkünde gözü yoktur. Çalıştırdığı işçinin hakkını verir. Darlığı hissedilen herhangi bir malı saklayıp karaborsacılık yapmaz. Komşularıyle gâyet iyi geçinir. Kimseyi incitmez. Mahallede hiçbir kimse ondan kötülük gördüğünü söylemez. Bilâkis herkes onun iyiliğinden, iyilikseverliğinden bahseder. Hâsılı hâlis bir müslümandır.
Mutlu insanların günlük hayatlarında pozitif duygular, mutsuz insanların negatif duygular ağırlıktadır. Mutlu insanlar sevgi, neşe, şükran gibi duyguları yoğun olarak hisseder. Mutsuzlar ise öfke, kıskançlık, yalnızlık, kendini değersiz hissetme gibi duyguları…
Soner Yalçın, Türk basınının “araştırmacı-gazeteci“ lik dalında en başarılı kalemlerinden biridir. Yakın tarihimizle ilgili konuların, olayların ve şahısların değişik yönlerden anlatıldığı, ilgiyle okunan çok sayıda kitabı ve yazıları vardır. Marksist ve sosyalisttir, ulusalcıdır. Doğal olarak olaylara ve konulara genellikle bu açıdan bakar ve yorumlar. Ancak 29 Ocak’taki “Kürsüdeki Hanım ” başlıklı yazısı fikri ve siyasi taraftarlığın sınırlarını da aşıyor, tarihi ve toplumsal gerçeklerin ideolojik bir taassup duygusuyla reddi anlamına geliyor.
Habil’den ve Kabil’den beri, bütün insanlığı kucaklayan Müslümanlar, yönetimde adalet başta olmak üzere, değişmeyen değerleri savunma yolunda, canları pahasına doğruların yanında yer almışlardır. Onların düşünce ve eylem dünyalarında, her zaman geçerli doğrular, değişmeyen değerler olarak görülmüştür. Tarihlerinin her döneminde, Müslümanlar değişen araçlarla, değişmeyen amaçları birbirinden ayırmasını bilmişlerdir.