Van Gezisinden Hafızamda Kalanlar

Akça Koca Kültür Platformu başkanımız Hasan Uzunhasanoğlu’nun gayretleriyle 3 gece 4 gün olarak düzenlenen VAN gezimiz, konaklama yeriyle, ulaşımıyla, yeme içmesiyle, rehberlik hizmetleriyle mükemmeldi.

Gezimizi organize eden Ayşegül ve Coşkun Karakadılar’da en ince ayrıntıya kadar düşünmüşler ve çalışmışlardı. Gezi arkadaşlarımızın uyumu da çok güzeldi. Gezide önceden planlanıp bize bildirilen her yer fazlasıyla gezildi, görüldü.

Benim en çok etkilendiğim üç nokta var.

Ahlat Büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı, mezarlığın günümüze kadar korunarak gelmesi çok heyecan vericiydi.

Ahlat’ta bir caddeye ismi verilen bölgeye çok emeği geçmiş yine bölge ve gençler için gayret edip çalışırken elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. A. Haluk Dursun’u hep birlikte yad ettik. Ruhu şad mekânı cennet olsun inşallah.

Ve Doğubayazıt’ta Ahmed-i Hani türbesi, manevi atmosferi çok etkiledi. Camisinde, huzurunda cuma namazı kılmak nasip oldu, şükürler olsun.

Akdamar Adası, İshak Paşa Sarayı, Van Müzesi, Van Kahvaltısı, Adaya yolculuk, Bitlis buryan kebabı, Muradiye Şelalesi, Halı mağazası, Ağrı Dağı görünümü, kedi evi, Vanadokya, Hoşab Kalesi, Gürpınar İlçesi Norduz Sofrası, peynir mağazası, yöresel türküler hepsi unutulmaz hep anacağımız güzel hatıralar bıraktı.

Emeği geçen herkese, başkanımıza, Karakadılar ailesine, tüm gezi arkadaşlarımıza, rehberlerimize teşekkür ederiz.

İyi ki böyle bir platformun içindeyiz. Nice gezilere sağlık ve sıhhatle erebilmeyi Allah nasip etsin inşallah.

Selam ve saygılarımızla,