Çocuklar tatil bitmesine az kaldı. Okulumuz bir hafta sonra açılıyor diye konuşurlarken mutluluk kafesindeki hoparlörden Aslan Kral Güçlü'nün sesi duyulur. -Sevgili çocuklar okulunuzun açılacağı son haftaya gireceğiz. Bu son hafta için de hep beraber uçurtma şenliği düzenleyelim. Şenlik ertesi hafta başlar ve okul açılır. Bu etkinlikte okul müdürü Kaplumbağa Osman ve orman etkinlikleri bakanı Seyfullah Dinlemez adlı yaşlı Goril bulunacaktır. Uçurtmaların nasıl hazırlanacağını beden dersi hocanız Bay Hophop Tavşan gösterecektir. Kızlardan isteyenler uçurtma yapma dalında yarışacaklar. İsteyenler de uçurtma uçurma dalında yarışacaklar dedi.
Çocuklar büyük bir neşe içinde uçurtma yapılacak yer aramaya başladılar. Okulun sınıfları uygun geldi. Çeşitli konularda öğretmenlerin nezaretinde rengarenk değişik konulu uçurtmalar
yaptılar. Karga Cafer bir dilim peynir şeklinde, Ayı Şakir armut şeklinde, Maymun Cevahir muz şeklinde, Sincap Güneş de ceviz şeklinde uçurtmalar yaptılar. Uçurtma uçurtma öğretisini de öğretmenler basit yapılmış resim konulu olmayan uçurtmalarla uçurtma uçurmayı gösterdiler. Uçurtma şenliği günü Ayı Şakir armut şeklinde yaptığı uçurtma ile birinci olmuş. Yarışmadan sonra o gün herkes dans edip şarkı söyleyerek eğlenmiş.
Ertesi gün uçurtma yarışı için yarışmacılar erkenden yerlerini almışlar. Sonra beden öğretmeni Hophop Tavşan düdüğünü öttürerek yarışı başlatmış. Salınan uçurtmalar nazlı nazlı gökyüzünde görünüp yükselmeye başlamışlar. Sonuçta en yükseğe çıkan Zürafa Zeliş'in karpuz şeklindeki uçurtması birinci olmuş. İki dalda iki yarışmacı Zürafa Zeliş ile Ayı Şakir en büyük ödülü almışlar. Ayrıca Orman Etkinlikleri Bakanı Seyfullah Dinlemez de Ayı Şakir'e bir kasa armut, Zürafa Zeliş'e de bir sandık karpuz hediye etmiş. Gecenin eğlencesi kısa sürmüş çünkü sabah okula gidilecek. Herkes morali, düzeltmiş ve mutlu olarak okulun yolunu tutmuşlar. Sevgili okurlar ve masal severler bugünkü masalımız bu kadar, sevgi ile masal dünyasında kalın.