Ne Yazık ki, Bazen İyilikten Maraz Doğabiliyor

Yaşlı adamın biri devesine binmiş,  Kızgın çölde ağır ağır ilerlemektedir. Epeyce yol kat ettikten sonra, karşısında aç, susuz, bitkin bir adam belirir.

Enerjimizi Nereye Harcıyoruz

Yaratıcımız, vücudumuzu eşi benzeri görülmemiş ve görülmeyecek bir süper sistem olarak yaratmıştır.

Bağımlı Olmak

Her birimizi bağımlı hale getiren bazı davranış modellerimiz vardır. Bunların bazıları olumlu iken, bazıları da olumsuzdur.

Acı Bir Hatıram

Yıl 1972. Bucak Lisesi  Orta 2. sınıf öğrencisiyim. Çavuşlar mh. Hökez Cd sinde  Babamın ahırında danalarımızı besliyoruz.

Getirisi- Götürüsü

İşletmeciliğin can damarı olan,  Çok önemli bir teori vardır: - 0 (sıfır) kâr analizi veya - Kâr- zarar analizi.

"İyilikten Maraz Doğar" mı?

Hepimizin bildiği gibi,  böyle bir atalar sözümüz var. Yani, iyilik yaptığın yerden,  kötülük görürsün demek.

Kimin Kalbi Temiz?

Bazı insanlar diyorlar ki; - "Önemli olan kalp temizliği". - "O namaz kılıyor ama kul hakkı yiyor". - "Yeme içme orucu bozuyor da,  hak yemek niye bozmuyor?

Bir Gören Olur

Kardeşçe yaşarız arılar gibi Getir sen taşları bir ören olur Nimetimiz çoktur darılar gibi Alma yetim ahı bir gören olur

Koca Seyit Onbaşı

Çanakkale savaşında denizden gelen düşman gemilerini engellemek ve vurmak için, karada en uygun yere büyük bir top mevzilenir.  Topun her bir mermisinin ağırlığı  276 kg.dır.

Şimdi Herkes İyi Anladı mı...

Aslında evimizin çok küçük olmadığını, yada çok soğuk olmadığını, yattığımız yatağın, üstümüzdeki yorganın markasının çokta önemli olmadığını, yada yediğimiz yemeğin tuzunun salçasının etinin sebzesinin az yada çok olmasının çok önemli olmadığını, yemeğimizi beş on dakika gecikmesinin önemsizliğini, ballandıra ballandıra anlattığınız telefonunuzun, arabanızın  markasının, yazlığınızın, zenginliğinizin çok önemli olmadığını.

Yaşlanmak Bir Dağa Tırmanmak Gibidir

Memleketin birinde bir töre varmış. Her şey töreye uygun yapılırmış.

Kaliteli Yaşamda "Hikmet" Analizi

Kaliteli yaşamaya çalışanların,  en büyük özelliklerinden birisi de,  çelik gibi bir imana sahip olmalarıdır.

Kaliteli Yaşamda "Başımıza Gelenler"

İnsanoğlunun yaşantısı boyunca, başına bin bir türlü hal gelir. Bunların yaklaşık yarısı pozitif olaylar, kalanı da negatif olaylardır. Kaliteli yaşayan insanlarda, başa gelen olayların büyük çoğunluğu pozitif iken;  Kalitesi düşük insanlarda ise, daha çok negatif olaylardır.

Pazarcı Esnaf Kardeşlerimize Değer Verelim Lütfen...!!!

İyi biliyorum ki, semt pazarlarımızdan Alış - veriş yapmayı çok seviyoruz. Üstelik, oralarda meyve, sebze, kuruyemiş, süt ürünleri, balık vb. gibi ürünleri tazecik bulabiliyoruz.

Kaliteli Yaşamda Aile Hayatı

Aile, bir toplumu oluşturan en önemli ve en küçük yapıdır. Bu yapı, evlilik çağına gelmiş gençlerin evlenmesi, yani yuva kurup aile olmalarıyla oluşur.

Çıkamayız...!!!

Düşersek bir kör kuyuya, tedbir almaksızın,  Çıkamayız kolay kolay... Ölçmeden önünü arkasını,  getirisini - götürüsünü, 

Nereye Gitti Birbirimize Olan Güvenimiz?

Yürürken yollarda, Selam vermek istiyorum,  Tanıdık- tanımadık her kula. Ama heyhaaatt. Çeviriyor kafasını son anda. 

Bebeği Olan Annelerin Dikkatine...!!!

Evde, bahçede, sokakta, caddede, AVM'lerde velhasılı her yerde, küçük çocukların elinde bir tablet veya cep telefonu. Çocuğunuza en büyük kötülüğü yapıyorsunuz...!!!

Hayatı 12'den Vurabilmek...!!!

Kalkabiliyorsak, Sabah gün doğmadan, Şükürle, duayla, tefekkürle... Bakarak penceremizden, Gökyüzüne, yeryüzüne, rızık arayan kedilere, kuşlara...

Kaliteli Yaşamda "Huzur" Faktörü

Kaliteli yaşamımızı tesis eden en önemli faktör huzurdur. Çoğunuzun, "hayır hocam, sağlık daha önce gelir" dediğinizi duyar gibiyim.