Standartlar Milli Takımı Sahaya Çıkıyor !!!

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde, özel sektörün standardizasyona katılımını artırmak ve TSE bünyesinde faaliyet gösteren ayna komitelere insan kaynağı sağlamak üzere veri tabanı oluşturuldu. TSE bünyesinde kurulan milli teknik (ayna) komiteler; standartların belirlenmesinde üretim sürecinin bizzat içinde olan, çarkları döndürenlerin yönlendirici ol masını amaçlıyor.

Deha Çocuk Atakan…

Türkiye son 5 ayda okuduğu 250 kitap ile sosyal medyada fenomen olan çocuğu konuşuyor. Ben konuyla ilgili yapılan yorumlara hiç bakmadım, muhakkak müspet, menfi yorumlar yapılmıştır. Ben sadece çocukla yapılan röportajı izledim kendi fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.

Karatay Diyetiyle Glutensiz Beslenme…

Prof. Dr. Canan Karatay ekmek yemeyin deyince fırıncılar haklı olarak ayaklanıyor, ekmeğimizle oynama diye Karatay hocayı hedef alıyorlar. Peki ya hoca haklıysa! Canan Karatay sadece ekmek değil gluten içeren hiçbir gıda tüketmeyin diye uyarıyor. Glüten tüketiminde insanda oluşabilecek 20 hastalığı şöyle sıralıyor.

Ekonomiye Bulaşan Virüs!

Dünyanın en büyük ikincisi ekonomisi olarak küresel güç ABD’nin tahtına göz diken Çin’de yaşanan korona virüsü salgını insani kayıpların dışında küresel ekonomi içinde endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan Çin’de yaşanan korona virüsü vakası küresel ekonomiye bulaşan bir virüs olarak algılanıyor. Küresel güç Amerika bu durumu fırsata çevirebilir ancak dünyanın geri kalanı bu virüsten etkilenebilir yorumları yapılıyor!

Helal Belgelendirme Sektöründe Türkiye “HAK” Ettiği Yere Gelecek…

İslam dininde, Müslümanlar için yapılmasına müsaade edilen “helal” yapılması yasak olanlar için ise “haram” ifadesi kullanılmaktadır. Tanımı çok basit ve anlaşılır, kutsal kitapta hepsi açık ve net bir şekilde yazıyor ancak okumak ve anlamak gerekiyor! Helal Müslümanın yaşam biçimi, hayatın her anında karşısına çıkacak bir gerçektir.

Avustralya Cehennemi Yaşıyor…

Avustralya kıtası yanıyor, yaklaşık 4 aydır devam eden rekor derecesindeki sıcak hava ve kuraklık yüzünden çıkan yangınlarda canlılar yaşamını yitiriyor. Avustralya kıtası adeta cehennemi yaşıyor. Eylül ayından beri süren ve alevlerin yüksekliğinin kimi zaman 70 metreyi aştığı yangınlar sonucu en az 25 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kasaba boşaltıldı, milyonlarca hayvan telef oldu.

“İnsana Dost, Fikre Dost” Akça Koca Kültür Platformu 5 yaşında

İnsana dost, fikre dost mottosuyla kültür faaliyetleri yürüten  Akça Koca Kültür Platformu  5 yaşına girdi. Kurumsal web sitesinde yazılarımla katkı sağladığım bu platformun mottosunu çok değerli buluyorum ve sosyal medya paylaşımlarımda sürekli kullanıyorum. Gerçekten insana dost, fikre dost bulmak çok zorlaştı günümüzde. O yüzden yaptıkları çok değerli kültür faaliyetlerini bu motto ile ifade etmelerini takdirle karşılıyorum.

Cep Herkülü

1980’li yıllar çocukluk dönemimin geçtiği yıllardı. O yıllardan aklımda kalan çok önemli hatıralarım var. Mesela 1986 yılında Jupp Derwall’in Teknik Direktörlüğünü yaptığı Galatasaray, 14 yıl aradan sonra Türkiye Ligi Şampiyonu olmuştu.

Sistem Ülkesi Olmamız Gerekiyor

Küresel dünyada azalan mali kaynaklar, yavaşlayan büyüme ve artan işsizlikle beraber ortaya çıkan mali kriz sınırları aşarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Vahşi kapitalizmin dişlerini her geçen gün daha da sivrilttiği, güçlünün haklı olduğu küresel dünyada oyunu kuralına göre oynamak gerekiyor. 21’inci yüzyılda değişen demografik yapılar, şehirleşme ve iklim değişikleri devletleri ve politika belirleyenleri hızla değişen dünyaya ayak uydurmaya zorladı ve yeniden şekillendirdi.

Muz Sanatı mı Tuz Sanatı mı ?

Muz Cumhuriyetinde bile olmayacak bir olay yaşandı geçtiğimiz günlerde. Adamın biri duvara muz bantladı 120.000 dolara alıcı buldu. Parayı cebine koyduktan sonrada muzu afiyetle yedi. Tüm dünya bu adamı konuşuyor, manavlar bunu neden biz düşünemedik diye başlarını duvara vuruyor!  Adamlar haklı bende manav olsam bende kafamı duvarlara vururdum. Sen meyve-sebze halinden muzları al tezgaha diz kilosunu 15 liraya satışa çıkar adam 1 tane muzu duvara bantlasın 120.000 doları cebine koysun. 

Helalinden 4 trilyon $

Geçtiğimiz hafta İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve fuar alanında dünya helal zirvesi yapıldı. Bu yıl 7’incisi düzenlenen zirvede her yıl olduğu gibi dünyanın en büyük Helal fuarı açıldı. Türkiye, Ortadoğu, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyadaki hedef pazarlardan 500’den fazla satın almacı bir araya geldi. Dünya’nın en büyük Helal fuarında firmalar vitrine çıkarak uluslararası katılımcılara ürünlerini tanıtma imkânı buldular.

Güçlü Ülke Olabilmek İçin İnovasyon Şart mıdır?

Prof. Dr. Durmuş Günay’a göre günümüzde bir ülkenin gücü inovasyonla görülür ve ölçülür. Peki öyle midir gerçekten inovasyon olmadan gelişmiş, güçlü bir ülke olamaz mıyız? Şart mıdır inovasyon? Bu sorunun cevabını inovasyonu tanımlayarak verebiliriz.

Vahyin Hedeflediği Toplum

Geçtiğimiz hafta sonu Milli Düşünce Derneği İstanbul Şubesinde bir konferansa katıldım. Prof. Dr. Bayraktar Bayraklının kitabı sergide satışa sunulmuştu. Başlık ilgimi çekti “Vahyin hedeflediği toplum” bir göz attım ve kitabı satın aldım.

Mucize Sebze “Ispanak”

Ispanak, çocukluğumuzda zorla yediğimiz, yetişkinliğimizde sevmeye başladığımız, yaşlılığımızda en çok sevdiğimiz sebzedir. Ispanağı sevmeyen ağzına sürmeyen çocuklara “Temel Reis “ çizgi filmi izletilirdi. Temel Reis, rakibi karşısında zora düştüğünde Ispanak konservesini açar midesine indirir ve bir anda pazıları şişer rakibini perişan ederdi. İşte bunu gören çocuklar bir nebze olsun ıspanağa sempati duyardı.

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı 2019

Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı” 31 Ekim Perşembe günü ATO Kongre ve fuar merkezinde gerçekleştirilen açılış programı ile başladı

Ar-Ge’nin Ticarileşmesi…

23 Ekim Çarşamba günü Lütfü Kırdar Kongre merkezinde düzenlenen 4. Ar-Ge ve İnovasyon zirvesi ve sergisine katıldım. Ülkemizde ar-ge’nin ticarileşmesi süreci içerisinde katma değer ürün üretimi ve inovasyon çalışmaları önem arz etmektedir

Dilde, Fikirde, İşde Türk Birliği

Büyük Türk düşünürü, gazeteci, eğitimci, yayıncı, fikir ve mücadele adamı olan İsmail  Gaspıralı’nın Dilde, Fikirde, İşte, Türk Birliği sözünün manasını günümüzde daha iyi anlıyorum.Güçlü olanın haklı olduğu bu yalan dünyada, her türlü zorluğa rağmen yıkılmadan ayakta durabilmeninbu sözün manasında gizli olduğunu düşünüyorum.

Harekât Başlamıştır

Çarşamba günü öğleden sonra sosyal medyada binlerce kişi bu mesajı paylaştı. “ Harekat başlamıştır” Türk milleti asker bir millettir, o yüzden herkes kendisini başkomutan yerine koyarak harekâtın emrini verebiliyor. Bende sosyal medyadan bu mesajı paylaşmak istedim, başkomutan edasıyla operasyon başlamıştır diyecektim ancak sabrettim, Cuma günü köşemde söylerim diye düşündüm.

Turizme Thomas Cook engeli…

2019 yılı turizm sektörü açısından iyi giderken kötü bir haber ile sarsıldı. Seneyi 50 milyon turist ile kapatarak rekor kırmaya hazırlanırken, 178 yıllık tarihiyle dünyanın en eski seyahat acentesi Thomas Cook’un iflas etmesi her şeyi alt üst etti.

Burası İstanbul Kokuyor…

Dünyanın neresine giderseniz gidin o müthiş koku size İstanbul’u hatırlatıyor. Kuru Kahveci Mehmet Efendinin kavrulmuş Türk Kahvesinden bahsediyorum. İstanbul Sirkeci’den yayılan koku tüm dünyaya Türk kahvesini tanıtıyor. Kahvenin hammaddesi bizim topraklarımızda yetişmemesine rağmen Kuru Kahveci Mehmet Efendi dünyaca ünlü Türk kahvesi markası ortaya çıkarmayı başarmış.