Dünyayı Kurtaran Çift Bizi Gururlandırdı

Gelecek, henüz belirgin olmadan fırsatların farkına varabilenlere aittir.Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier; Oscar Wilde’ye ait bu cümleyi iki Türk hekimine Alman devlet nişanı takdim ederken kullandı. Dünyayı kurtaran çift olarak anılan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Alman devlet nişanı alarak bizi gururlandırdı.

Obez Olma Spor Yap!!!

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu 65 yaş üstü ve 25 yaş altı grupta inanılmaz bir obezite patlamasının bizi beklediğini gösteren işaretler var diyerek ciddi bir uyarıda bulundu. Obezite ülkemizi ciddi anlamda tehdit ediyor. Zaten yükselişte olan obezite pandemi döneminde daha da arttı.

Dikkat Harita Kızarıyor!!!

Korona virüs vaka sayısı hızla artarken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin risk haritasında mavi renkte olan sadece 3 il kaldı. Risk haritası ilk açıklandığında örnek il olarak ilan edilen Uşak’ta renk sarıya döndü. Turuncu renkten kırmızıya dönen İstanbul alarm veriyor. Dikkat harita kızarıyor, yeniden kapanma kapıya dayandı.Korona virüs vaka sayısı hızla artarken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin risk haritasında mavi renkte olan sadece 3 il kaldı. Risk haritası ilk açıklandığında örnek il olarak ilan edilen Uşak’ta renk sarıya döndü. Turuncu renkten kırmızıya dönen İstanbul alarm veriyor. Dikkat harita kızarıyor, yeniden kapanma kapıya dayandı.

VAR’daki Fetöcü

Fenerbahçe Kadıköy’de Gençlerbirliği’ne 1-2 yenilince ortalık karıştı. Maç sonrası ekranların karşısına geçen Fenerbahçe’nin iki yöneticisi VAR odasında ofsayt çizgisini çeken kişinin fetöcü olduğunu iddia etti. Gaziantepspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında ofsayt çizgisini çeken kişinin aynı kişi olduğunu söyleyen yöneticiler, bu kişiyi tespit ettiklerini ve gereğini yapacaklarını söylediler.

İnovatif Fikri Ticarileştirebilmek…

Levi Strauss, 20 Mayıs 1873’te San Fransico’da madenciler için kot pantolon üretip satmaya başladığında madenciler dışında bu pantolonları birilerinin giyeceğini tahmin etmemişti. 148 yıl önce madenciler için geliştirilen inovatif fikir günümüzde en popüler giyim eşyası olmaya devam ediyor. Dünyanın neresinde olursanız olun sokağa çıktığınızda şehrin en kalabalık caddelerinde yürüyen her 20 insanın en az 8’inin üzerinde 148 yıl önce ortaya atılan yenilikçi düşüncenin ürününü görebilirsiniz.

Sporda Cinsiyet Ayrımına “Hayır”

8 Mart dünya kadınlar gününü geride bıraktık. 8 Mart; İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi, sosyal ve sportif başarılarının kutlanmasına ayrılan özel bir gündür. Bu vesileyle kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum.

İstanbullu; Cumartesiye Dikkat!!!

Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Son açıklanan kademeli normalleşme haritasında yüksek riskli ( turuncu renkte ) iller arasında yer alan İstanbul’da Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kalktı. Uzun zamandır hafta sonunu evde geçirmek zorunda kalan İstanbullu cumartesi planları yapmaya başladı.

Spor Kültürü Okul Öncesinde Başlamalı…

Spor, toplumların göz ardı edemeyeceği, kesintiye uğratamayacağı ve vazgeçemeyeceği evrensel, bütünleştirici bir aktivite olarak günümüz dünyasının bir gerçeğidir. Günümüzde gelişmiş toplumlar sporu kültür ve yaşam biçimi olarak algılamakta, okul öncesi dönemde spor kültürünü oluşturmak adına çalışmalar yapmaktadır.

Korona Virüsten 2 Milyon 500 Bin İnsan Hayatını Kaybetti

Aralık 2019’dan itibaren dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını dünya çapında can almaya devam ediyor. Covid-19’dan ölenlerin sayısı 2 milyon 500 bin kişiye ulaştı. Dünya genelinde vaka sayısı en fazla olan 10 ülkede açıklandı. En fazla vaka sayısının görüldüğü ülke ABD olurken, Hindistan, Brezilya, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, Türkiye ve Almanya listenin ilk onunda yer alıyor.

Haydi 12 Dev Adam Kalpler Sende Bir Kez Daha…

A Milli Basketbol Takımımız 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. İ sveç’i 88-80 mağlup eden Ay-yıldızlılar, grubun diğer maçında Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.

Uzayda İzi Olmayanın Dünyada Sözü Olmaz…

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Hürriyet Gazetesinden İpek Özbey’e verdiği röportajda; Sanayi devrimini kaçırdık ama uzay devrimini kaçırmayacağız “ Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmaz “ açıklamasını yaptı.

Spor Yapmak Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor mu?

gerektiği hususunda araştırmalar yapıyoruz. Maske, sosyal mesafe, temizlik ve temassızlık anayasanın ilk dört maddesi gibi kırmızı çizgimiz. Bu dört madde virüse karşı korunmak için önemli tedbirler. Ancak her şeye rağmen virüs vücuda girerse ne yapacağız? İnsan vücudunun virüslere karşı dirençli olması için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor.

Mutasyonlu Virüs Korkutuyor…

Dünya korona virüs salgını ile mücadele ederken, birde mutasyonlu virüs çıktı başımıza. İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüs ülkemize de geldi.  Son günlerde vaka sayılarının ve ağır hasta sayılarının artmasının nedeninin mutasyonlu virüs olduğu söyleniyor. Virüsler hayatta kalmak için çevrelerine uyum sağlamak zorunda bunu da mutasyonlarla gerçekleştirebiliyor.

Potanın Perileri Avrupa Sahnesinde…

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Potanın perilerini gösterdikleri bu performanstan ötürü tebrik ediyorum. Haziranda Avrupa sahnesine çıkacak bayan basketbolcularımızın bizi gururlandıracak bir performans göstereceklerine eminim. Şimdiden Avrupa Şampiyonasında onlara başarılar diliyorum.

Restoran İşletmecileri Destek İstiyor…

Korona virüs ( Covid-19 ) salgını tüm esnafı derinden etkiledi. Restoranlar zorunlu olarak gel-al ve paket servis hizmeti veriyor. Bu süreçte restoranların müşteri sayısında ciddi düşüş yaşandı. Kafe ve benzeri işletmeler zaten kapalı aylardır siftah yapamıyorlar.

Kasketliler Geri Döndü…

Karadeniz fırtınası 6 şampiyonluğunun 4’ünü onun döneminde yaşadı. Ayrıca 3 kez Türkiye kupası şampiyonluğu, 4 kez Cumhurbaşkanlığı kupası, 2 kez Başbakanlık kupası şampiyonluğu yaşadı. Saha kenarında eşofmanlı ve kafasında kasketiyle takımını yöneten efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı’dan bahsediyorum. 

Mutfağa Dikkat! Gıdada Artış Devam Ediyor…

Mutfak alışverişi için markete, pazara gidenler zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. Fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Ay çiçek yağından, tereyağına, peynirden yumurtaya kadar birçok ürüne zam geldi. Gıdadan, sanayi hammaddelerine kadar neredeyse her üründe yüzde 100’e varan fiyat artışları oldu.

Sportif Erdemlilik…

Sportif faaliyetler beden ve ruh sağlığını geliştirdiği gibi aynı zamanda bireylerde karakter gelişimi, ahlak, saygı, erdem gibi güzel davranışların oluşmasına da katkı sağlamaktadır. Sporu sadece yapılan bazı fiziksel hareketler ve sportif oyun olarak görmek doğru değildir. Erdemlilik kavramını sporun merkezine almak gerekir. Fair Play yani dürüst oyuna yüklenen anlam sportif erdemlilik kavramını ortaya çıkarır.

Ülkemizdeki Kuraklık NASA’nın Radarında…

Türkiye ve pek çok ülkenin uydu üzerinden görüntülemesini yapan NASA, 11 Ocak 2021 tarihinde yayımladığı görüntülerde Türkiye’nin yer altı suları için kırımızı alarm anlamına gelen durumu gözler önüne serdi. 2021 yılı başlarında Türkiye’nin çoğu bölgesinde şiddetli kuraklık yaşandığı NASA’nın yayımladığı kuraklık haritasında görüldü.

Bu Sporda Üçü Bir Arada…

Spor, müzik ve eğlence bu üçünün bir arada yapıldığını hayal edin. Trombolin üzerinde zıplayarak oynuyorsunuz kulağa ne kadar hoş ve eğlenceli geliyor dimi. O zaman sizi biraz heyecanlandırayım böyle bir spor dalı var. Futbol, voleybol ve dansın bir arada olduğu oynayanların ve izleyenlerin eğlencenin doruk noktasına çıktığı spor Bossaball.